Al 1mnd ziekenboeg

Wat een ziekenboeg is het hier de laatste weken zeg! Ik typ dit berichtje vanuit het ziekenhuis, dus het ziet er niet zo netjes en strak uit zoals normaal, maar even een kleine update op de blog.


Half januari begon Miss T. met een oorsteking. Hiervoor kreeg ze een kuurtje en dit sloeg gelukkig na 1 week aan.

Vlak daarna kregen beide meisjes de griep en daarna was het even 3 dagen rustig.

Miss T. kreeg daarna een blaasontsteking waarvoor ze ook weer een kuurtje kreeg. Die blaasontsteking had ik trouwens echt niet zien aankomen, niemand trouwens! Het was dat de huisarts zei: “Laten we de urine eens opvangen.” (Tip van Flip: is je kindje onrustig, heeft hij/zij koorts en is het op KNO gebied niet te verklaren? Misschien is het dan een blaasontsteking!!)

Na dit kuurtje dacht ik echt dat we alles hadden gehad, maar Miss T. bleef niet fit. Na een weekend aankijken en in overleg met de huisarts werd ze vorige week woensdag uiteindelijk alsnog doorgestuurd naar de kinderarts. Al gauw werd daar bekend dat ze een nierbekkenontsteking had en moesten er een aantal testen worden gedaan. (Dit omdat er in mijn familie nierproblemen zitten.) Gelukkig kwam er verder niks uit de testen en mochten we de volgende dag weer naar huis. Ik had er ook vertrouwen in, want ik merkte dat Miss T. zich echt beter begon te voelen met de nieuwe kuur. De kuur werkte waarschijnlijk zo snel, omdat de kuur van haar blaasontsteking nog in haar lichaampje zat.

Op het moment dat ik die nacht met Miss T. in het ziekenhuis lag, kreeg Noodle ook nog eens de waterpokken met koorts. Ergens was ik er blij mee, want dat had ze dat maar gehad, maar het ging van kwaad tot erger…. (Noodle was op dat moment logeren bij mijn moeder en ik lag met Miss T. in een isolatiebox. Lang leve besmetting van de waterpokken. We dragen het bij ons, dus we kunnen mensen besmetten, logisch! Maar wel even wennen om de verpleegkundigen en artsen helemaal verpakt en bezakt aan te komen zien lopen in gele pakken.)

Afgelopen weekend bleef Noodle hoge koorts houden. Hiermee bedoel ik dan ook echt 39,5 graad of hoger. Ik vertrouwde het niet, dus zondag zat ik bij de huisartsenpost met haar. Er werd gezegd dat ze een virus infectie er overheen had gekregen en dat het gewoon “dikke pech” was. Ik ging naar huis met een vervelend onderbuikgevoel en ik wist dat dit echt nog wel een staartje zou gaan krijgen, want ik vertrouwde het niet.

Noodle logeerde nog een nachtje bij mijn moeder, dat vindt ze en heel erg leuk en soms doet een andere omgeving haar echt heel goed. Helaas bleef ze ziek en trok ik woensdag opnieuw bij de huisarts aan de bel. Noodle begon namelijk te stoppen met eten en drinken, de koorts bleef hangen op 40+ en ze werd apathisch. Een “nood huisarts” gooide het op een blaasontsteking. Ik moest urine op moeten vangen en weer bij de huisarts brengen. Toch voelde het niet goed, ik werd er zenuwachtig van. Ook omdat ik zelf inmiddels mijn energie levels had bereikt en verkouden was, belde ik mijn moeder met wat ik nou moest doen. De afgelopen dagen hebben mijn moeder en ik dagelijks contact gehad, ook omdat zij zich heel erg zorgen maakt(e) om Noodle. Ze gaf me het advies om opnieuw te bellen naar de huisarts en ze besloot vrij te nemen van haar werk om op Miss T. te letten.

Daar zat ik dan weer, met mijn 3 jarige meisje.. die onderuit hing in de kinderwagen, omdat ze niet meer kon lopen of praten of überhaupt nog een soort van functioneerde. Gelukkig had ik toen mijn eigen huisarts!! Man, wat ben ik blij met die man. Ik ga hem echt nog een kaartje sturen zodra alles rustig is!! Hij zag meteen dat dit niet goed was en stuurde ons door naar het ziekenhuis. Ik thuis nog even snel een koffertje ingepakt en toen stond mijn opa alweer voor de deur om ons naar het ziekenhuis te rijden.

Noodle ligt inmiddels sinds dinsdagavond opgenomen in het ziekenhuis en we zitten vandaag op dag 10 met koorts. Ze heeft een vochtinfuus gehad en verhoogde paracetamol. Het drinken ging alweer iets beter, dus sinds vanochtend is ze van het infuus af. Eten gaat nog erg moeizaam, maar dit mag, zeggen ze hier. Morgen mag ze weer mee naar huis, alleen ik heb echt nog wel mijn zorgen. Haar paracetamol is sinds vanmiddag verlaagd en haar koorts schiet nu weer naar de 39,5 graden. Ook wilt ze sinds vanavond weinig drinken en toen ze om een ijsje vroeg, at ze er uiteindelijk niks van. Ik heb mijn zorgen opnieuw bij de verpleegkundige gelegd en zij vindt het inmiddels toch ook wel een beetje vreemd. Hopelijk kan ik nog een gesprek met de kinderarts krijgen vanavond of morgenochtend, want ik ben bang dat ik anders hier van het weekend terug moet komen met een doodziek kind! De waterpokken in combinatie met griep en hoge koorts doen haar niet goed namelijk. Ze is al een tenger meisje en heeft dus al weinig reserves. Die reserves zijn nu zeker nog niet aangevuld en mijn angst wordt hier niet weggenomen met de besluiten die ze nemen!

(Laat duidelijk zijn dat ik het er mee eens ben dat een kind het best hersteld in een thuis situatie!! Maar 10d koorts.. wat hoger wordt als je de paracetamol afbouwt, plots weinig weer drinken en nog amper eten.. sorry, dat vind ik gewoon eng!)

Miss T. heeft deze dagen lekker op het kinderdagverblijf en bij mijn moeder gebivakkeerd, die daar trouwens best aan moest wennen. Ze was nog nooit eerder uit logeren geweest en nu dan ineens 3 volle dagen zonder mij! Oké, ik mis haar ook LIKE CRAZY en ik heb meerdere keren echt wel een traantje moeten weg vegen, maar ik weet dat ze goed zit en dat er goed voor haar wordt gezorgd.


Wauw, ik zie dat het nog een flinke update is geworden. Ik ga maar eens proberen te slapen of rusten of iets wat daar op lijkt en ik hoop dat alles snel weer tot rust komt! Mijn meisjes zo hebben zien worstelen met hun gezondheid; het heeft m’n hart gebroken!!!!💔 Het wordt tijd voor leuke dingen samen met de meiden, mooi weer en positiviteit.

xox,

Keer

2 gedachten over “Al 1mnd ziekenboeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
<span>%d</span> bloggers liken dit: