Luizenmoeder!

Goedenavond lieve lezers,

Het is een tijdje stil geweest. Sinds mijn verhuizing – half juli – ben ik een tijd op zoek geweest naar de juiste balans. We moesten alle 3 wennen aan ons nieuwe plekje, het werken ging gewoon door en er moest nog het een en ander geregeld worden.

Er gaat vanaf volgende week een nieuwe periode voor ons aanbreken en daarin neem ik jullie graag ik mee. Niet alleen omdat ik het fijn vind om te delen, maar ook omdat ik denk dat het mij goed doet. Van me afschrijven heeft me altijd goed geholpen.


Daar gaan we dan… mijn lieve grote kleine meisje wordt bijna 4 jaar en gaat vanaf maandag naar de basisschool!!! Ondanks dat ze er onwijs veel zin in heeft en ze er ook echt wel aan toe is, vind ik het stiekem toch best een beetje lastig. Weer een stukje loslaten!

Ik heb de komende 12 dagen vrij van het werk, zodat ik haar goed kan begeleiden in de 1e week en alles rondom haar verjaardag kan regelen.🎈

Ik ga “luizenmoeder” worden / schoolplein mama of hoe men dat dan ook noemt, haha. Tot 1maand geleden was ik daar zelf ook aan toe, maar toen ik werd gebeld om de “intake” af te spreken, vond ik het best wel even een dingetje.😉 (Al zal dat hopelijk snel gewend zijn.)


Mijn oudste en ik hebben de karaktereigenschap: Hyper sensitief/HSP. Een hele mooie en fijne eigenschap, maar het kan soms best lastig en vermoeiend zijn. Het verwerken van prikkels gaat bij ons bijvoorbeeld langzamer. Wij nemen letterlijk onze dag mee naar bed en verwerken dit in de nacht of soms nog dagen er na. Maar… als wij van iemand houden, doen we dit ook met heel ons hart. (HSP’ers voelen vaak intenser en zijn gevoeliger voor factoren in de omgeving.)

Dit is ook een reden waarom ik de komende 12 dagen lekker thuis ben. Dan kan ik Noodle zelf naar school kan brengen en zelf weer kan ophalen. Dat ze haar eerste dagen bij mij kwijt kan en dat ik op het juiste moment kan inspringen qua bijvoorbeeld rust momenten of praten. Maar ook voor mezelf, om het zelf ook tot me door te laten dringen en kan gaan wennen aan ons nieuwe ritme. (Iedere dag om 7u de wekker, dat gaat best wennen worden!😴)

Men zegt vaak tegen mij dat ik niet mag zeggen dat wij hier thuis HSP zijn, omdat HSP vaak wordt gezien als aanstelleritis of zwakte. Lieve mensen, dit is dus niet waar – wij zijn niet zwak! Wij voelen meer en ervaren dingen intenser, dat maakt een persoon niet gelijk zwak. Dat dat maar even gezegd is.😉💪🏼

(Voor de mensen die meer willen weten over HSP: Hoog Sensitief Persoon – Wat is het en wat zijn de kenmerken?)


Ben ik klaar om luizenmoeder te worden? Ik probeer het allemaal maar over me heen te laten komen en ik deins maar even lekker mee met Noodle haar flow. Alles om mijn grote kleine meid weer een stapje zelfstandiger te laten worden!

Lieve Noodle: “I’m taking a step back now, but know that I will always be there for you! And… uhmm.. SUPER PROUD!!!”


Lieve lezers,

Dat was mijn verhaaltje over de komende 12 dagen. Ik ga nu lekker in m’n nieuwe serie duiken: The Good Place. Heerlijke serie!

Nog een hele fijne avond en ik vertel jullie volgende week vrijdagavond alles over Noodle haar 1e schoolweek.

xox,

Keer

4 gedachten over “Luizenmoeder!

 1. Wauw, heel mooi geschreven powervrouw! En zoooooo herkenbaar…

  Heel goed dat je een time off from work hebt ingepland zodat je er extra voor Noodle kunt zijn. Happy birthday to her alvast; moge ze mooie schooljaren beleven🎉.

  Dikke kus,

  Viv

  Geliked door 1 persoon

 2. Je zult zien dat het goed is voor je kind alleen zal jij je rust moeten bewaken want op een basisschool dwarrelen heel veel prikkels en energieën rond. Het kost mij veel moeite om bij mij zelf te blijven in plaats van dat anderen mijn dag gaan inkleuren. Al die oordelen van anderen vertroebelen mijn gevoel. Ik ben benieuwd hoe je het ervaart.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
<span>%d</span> bloggers liken dit: